Το τεχνητό φως μας αρρωσταίνει

Σάββατο, Ιουλίου 16, 2016

Το τεχνητό φως μας αρρωσταίνει

Εκτός από το να τρώμε σωστά και να γυμναζόμαστε για το καλό της υγείας μας, τώρα οι επιστήμονες συστήνουν να κλείνουμε και τα φώτα!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πολλές αρνητικές επιδράσεις και προβλήματα για την υγεία των ποντικιών που έμειναν κάτω από συνεχώς αναμμένο τεχνητό φως για αρκετούς μήνες. 


Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέθεσαν ποντίκια σε συνεχές τεχνητό φως για 24 εβδομάδες, παρακολουθώντας κάποιες παραμέτρους της υγείας τους. 

Το ευχάριστο είναι ότι όταν τα ποντίκια σταμάτησαν να βρίσκονται συνεχώς υπό το τεχνητό φως και ακολούθησαν έναν φυσιολογικό ρυθμό όλες οι παράμετροι αυτές επανήλθαν σε φυσιολογικά πλαίσια.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν στην Ολλανδία τονίζουν για άλλη μία φορά τη σημασία που έχει για την υγεία μας, να ακολουθούμε τον φυσικό ημερήσιο κύκλο, το βιολογικό μας ρολόι και τον ρυθμό μας, καθώς όταν αυτοί οι κύκλοι διακόπτονται πολλές παράμετροι της υγείας μας επηρεάζονται αρνητικά. 


Αυτές οι παράμετροι υγείας έχουν να κάνουν με την κατάσταση των οστών μας, την οστεοπόρωση, τους μύες μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα και το δείκτη φλεγμονής του οργανισμού μας.

 vita.gr
Το τεχνητό φως μας αρρωσταίνει
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Το τεχνητό φως μας αρρωσταίνει | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet