Οι «βεντούζες» το μυστικό του Φελπς πίσω από το 19ο μετάλλιο;

Τρίτη, Αυγούστου 09, 2016

felps3
Μεγάλη συζήτηση έχουν προκαλέσει τα κόκκινα σημάδια που φέρουν σε αρκετά σημεία της πλάτης τους οι Αμερικανοί κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Την προσοχή των θεατών των αγώνων τράβηξαν αρχικά οι τέλοιοι κύκλοι που είχε στην πλάτη και τους ώμους του ο Μαικλ Φελπς στον αγώνα 4Χ100 ελεύθερο την Κυριακή οπότε και κατέκτησε το 19ο ολυμπιακό του μετάλλιο.
Αν και στη συζήτηση που προκλήθηκε ακούστηκαν απόψεις ότι πρόκειται από τατουάζ μέχρι συμπτώματα του Ζίκα, η απάντηση κρύβεται στις… βεντούζες!
felps

felps1
Η δημοφιλής θεραπεία με τις βεντούζες
Οι βεντούζες είναι μια πανάρχαια μέθοδος και πολύ δημοφιλής στην ολυμπιακή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι βεντούζες γίνονται σε διάφορα μέρη του σώματος του αθλητή και είναι ένα είδος αναρρόφησης με βάση το μασάζ.
Είναι μια θεραπεία που κατάγεται από την Αίγυπτο ή την Κίνα. Στην ουσία ο αέρας που μαζεύεται στο εσωτερικό του κυπέλλου θερμαίνεται και βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν. Στη σύγχρονη μορφή της θεραπείας, αυτή δηλαδή που κάνει ο Φελπς χρησιμοποιούνται ειδικά φλιτζάνια που συνδέονται με αντλίες αναρρόφησης.
Το κύπελλο παραμένει στη θέση του για πέντε έως και 15 λεπτά επιτρέποντας στους καταπονημένους μύες να επουλωθούν πιο γρήγορα. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.
Ο ίδιος ο Φελπς στο παρελθόν έχει φωτογραφηθεί να υφίσταται τη συγκεκριμένη θεραπεία. Ήταν τέτοια η τρέλα που την Κυριακή υπήρξε αύξηση 2.100% στην αναζήτηση στο Google για τον όρο «circles on Michael Phelps».
Πηγή: protothema.gr
Οι «βεντούζες» το μυστικό του Φελπς πίσω από το 19ο μετάλλιο;
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Οι «βεντούζες» το μυστικό του Φελπς πίσω από το 19ο μετάλλιο; | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet