Ευαγγελία Τσικρίκα: Ποια η δημοσιογράφος του ALPHA που διέλυσε τον Τσίπρα. Έξαλλος ζητά την κεφαλή της επί πίνακι

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2016

4444b98fe1bb259f56000bcb5cd9671d-1
Ποια είναι η Ευαγγελία Τσικρίκα που με την ερώτησή της στον Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες έκλεψε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ;
Η Ευαγγελία Τσικρίκα, δημοσιογράφος του ALPHA απηύθυνε αιχμηρή ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Η Ευαγγελία Τσικρίκα έθεσε επί τάπητος το θέμα της προοπτικής ανεργίας για χιλιάδες εργαζομένους στον χώρο των ΜΜΕ, λόγω του αποτελέσματος της δημοπράτησης μόλις 4 τηλεοπτικών αδειών, και η αντιπαράθεση που είχε με τον Πρωθυπουργό έγινε αμέσως viral.
Η δημοσιογράφος γνώρισε την αποθέωση στα social media, καθώς και από συναδέλφους της δημοσιογράφους. Τόσο στο Twitter όσο και στο Facebook, απλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων αλλά και δημοσιογράφοι έσπευσαν να τη συγχαρούν, και να της αποδώσουν τα εύσημα για την παρέμβασή της.
Από την άλλη, σφόδρα ενοχλημένος φέρεται ο Τσίπρας από τη συμπεριφορά της Ευαγγελίας Τσικρίκα, ενώ δεν κατάφερε να ελέγξει τον εκνευρισμό του και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπουν και κακεντρεχή αστεία για τη δημοσιογράφο τώρα που θα μείνει χωρίς δουλειά, καθώς θέλουν «την κεφαλή της επί πίκακι».
Το Fimes.gr σε ένδειξη σεβασμού προς την Ευαγγελία Τσικρίκα συνέλεξε και παρουσιάσει μερικά στοιχεία από τη ζωή της.
Η Ευαγγελία Τσικρίκα, με καταγωγή από την Λάρισα, αποφοίτησε από το Coventry University της Μεγάλης Βρετανίας, όπου σπούδασε Επικοινωνία και Μedia.
Δημοσιογραφεί από το 1996 και τα τελευταία 13 χρόνια καλύπτει πολιτικό ρεπορτάζ για την τηλεόραση του Alpha και του Alpha Radio.


Η ίδια έχει απαντήσει παλαιότερα σε σχετική ερώτηση για τη δουλειά της:
Είναι εύκολο για μία γυναίκα να σταδιοδρομήσει σε αυτό τον χώρο κι ειδικότερα στο πολιτικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ με το οποίο εσείς ασχολείστε;
Τίποτα δεν είναι εύκολο, όπως και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Όλο το σύμπαν συνωμοτεί όταν θέλεις πραγματικά κάτι, για να επικαλεστώ και τη ρήση του αγαπημένου μου συγγραφέα, του Πάολο Κοέλιο. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις, έχεις τη δύναμη να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες. Πιστεύω δε ότι στη δημοσιογραφία αυτό είναι παραιτούμενο για να προχωρήσεις. Αν δεν έχεις το «μικρόβιο», όπως λέμε, σίγουρα ο χώρος θα σε απογοητεύσει και θα τον… χαιρετήσεις νωρίς.
Τώρα σε σχέση με τους πολιτικούς και το ρεπορτάζ το οποίο κάνω, με βεβαιότητα σας λέω ότι το να είσαι γυναίκα δεν είναι πλέον μειονέκτημα. Παλαιότερα ναι, υπήρχε μια «προκατάληψη», όμως σήμερα δεν βρίσκω ότι οι άντρες πολιτικοί, πολλώ δε μάλλον οι γυναίκες, μας βλέπουν διαφορετικά από ότι τους άντρες συναδέλφους μας. Η αξιοπιστία, η σοβαρότητα, ο επαγγελματισμός, δεν έχουν να κάνουν με το φύλο αλλά με τον άνθρωπο.
Μετά τη σημερινή συνέντευξη στην ΔΕΘ, ο Σταμάτης Μαλέλης έγραψε:
«Την Ευαγγελία Τσικρικα την προσέλαβα πριν απο περίπου 20 χρονια απο το βιογραφικό της. Σημερα ο Τσιπρας την απολύει για να χτυπήσει την διαπλοκή!»
Η Ευαγγελία Τσικρίκα όταν έγινε η δημοπρασία-παρωδία έγραψε στο facebook: «Αντιστεκόμαστε σε οποιοδήποτε «ΜΑΥΡΟ» στη ζωή μας, σε πείσμα δυνάμεων του… σκότους»!
Share
Μετά τα πολλά μηνύματα που έλαβε για την ερώτηση στη ΔΕΘ, η ίδια η Ευαγγελία Τσικρίκα δεν μπόρεσε να μην απαντήσει αργά το βράδυ:
«Δεν μπορώ και δε θέλω να φύγει η σημερινή ημέρα χωρίς να προλάβω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξή σας και τα καλά σας λόγια στα αμέτρητα μηνύματα και στα post που μου κάνετε την τιμή και ανεβάζετε από το μεσημέρι.
Θα ήθελα να μπορώ να απαντήσω σε όλους σας προσωπικά αλλά δυστυχώς
οι χρόνοι είναι πολύ πιεσμένοι, προς το παρόν…
Εκτιμώ πολύ την καλή σας διάθεση, τη θετική σας σκέψη και την αγάπη σας.
Είναι μια δύσκολη περίοδος για τους εργαζόμενους του Alpha και κάθε μήνυμα στήριξης μας δίνει δύναμη.
Να είστε όλοι καλά!
Πολλά φιλιά από την ωραία Θεσσαλονίκη!»
fimes.gr
Ευαγγελία Τσικρίκα: Ποια η δημοσιογράφος του ALPHA που διέλυσε τον Τσίπρα. Έξαλλος ζητά την κεφαλή της επί πίνακι
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Ευαγγελία Τσικρίκα: Ποια η δημοσιογράφος του ALPHA που διέλυσε τον Τσίπρα. Έξαλλος ζητά την κεφαλή της επί πίνακι | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet