ΣΟΚ στο χώρο του αθλητισμού: «έφυγε» πασίγνωστη αθλήτρια…

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2016

efuge-apo-th-zwh
Μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες στην ιστορίας της γυμναστικής, η Βέρα Τσασλάβσκα έφυγε από τη ζωή στα 74 της χρόνια από καρκίνο στο πάγκρεας.
Η Τσεχοσλοβάκα αθλήτρια έχει περάσει στο πάνθεον της ιστορίας αφού είναι η μία από μόλις 5 γυμνάστριες που έχουν κατακτήσει 4 χρυσά μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων (φέτος το πέτυχε η Σιμόνε Μπάιλς στο Ρίο). Συνολικά έχει κατακτήσει επτά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια από το 1960 μέχρι το 1968.
efuge-apo-th-zwh 1
Η Τσασλάβσκα είχε τεθεί στο περιθώριο, όταν το 1968 είχε υπογράψει ένα μανιφέστο με το οποίο ασκούσε κριτική στην πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης. Αναγκάστηκε να διαφύγει σε ορεινό χωριό της Τσεχοσλοβακίας για να της δοθεί αργότερα η άδεια να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1968.
Η γυμνάστρια αγωνίστηκε κανονικά στο Μεξικό κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα, το σύνθετο ατομικό, τις ασκήσεις εδάφους και τους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας είχε στρέψει το κεφάλι της στη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Σοβιετικής Ένωσης.
Μετά την απόσυρση της από την αγωνιστική δράση, η Τσασλάβσκα, διατέλεσε πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τσεχίας, ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο Πιερ ντε Κουμπερτέν.
Πηγή: sdna
ΣΟΚ στο χώρο του αθλητισμού: «έφυγε» πασίγνωστη αθλήτρια…
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

ΣΟΚ στο χώρο του αθλητισμού: «έφυγε» πασίγνωστη αθλήτρια… | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet