Άννα Βίσση: Το ψέμα που είπαν οι γονείς της για την ηλικία της

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016

Anna Vissi (2)
H μητέρα της, Σοφία, συχνά σε εκείνες τις οικογενειακές συζητήσεις που σε ταξιδεύουν σε στιγμές από τα παλιά, περιγράφει τη μικρή της Άννα όταν πήγαιναν σε παιδικά πάρτι και συγκεντρώσεις: Δεν την ενδιέφερε ούτε τι θα φορέσει, ούτε αν θα παίξει με τα άλλα παιδάκια ή θα χορέψει. Η στιγμή που γέμιζε το στομάχι της «πεταλούδες», έκανε το αίμα της να βράζει και την καρδιά της να χτυπά δυνατά ήταν εκείνη που θα της πρότειναν να πει ένα τραγούδι, καθώς η ξεχωριστή φωνή της ήταν ένα στοιχείο που την χαρακτήριζε από τότε που θυμάται τον εαυτό της.
Το μουσικό ένστικτο και οι χαρισματικές φωνητικές χορδές δεν ήταν κάτι άγνωστο στην οικογένεια Βίσση, καθώς η κυρία Σοφία είχε μια φωνή-διαμάντι. Ένα ακατέργαστο ταλέντο που η ίδια δεν κατάφερε να καλλιεργήσει με ωδεία και μουσικές σπουδές, αλλά με το ένστικτο της μάνας, που διακρίνει τα ταλέντα των παιδιών της, μπόρεσε να το προβάλλει αριστοτεχνικά στις δύο μεγαλύτερες κόρες της, δίνοντάς τους τις σωστές κατευθύνσεις όσο εκείνες ξετύλιγαν το πηγαίο ταλέντο τους.
Όσο το φαγητό σιγόβραζε στην κατσαρόλα στη φιλόξενη κουζίνα του σπιτιού τους στην Κύπρο, στην οδό Αγγέλου Σικελιανού 26, η Λία, η Άννα και η μικρότερη Νίκη έκανα όλες μαζί πρόβες σε τραγούδια, με τη μαμά Σοφία να τις διορθώνει στην ερμηνεία, την τεχνική, αλλά και την ορθοφωνία, επιτηρώντας παράλληλα το τσουκάλι της. Και, ω ναι, αξιέπαινη ήταν τόσο η μαγειρική, όσο και η μουσική «εκπαίδευση» στα κορίτσια της. Τα απογεύματα, πάλι, κάθονταν όλες μαζί στο πιάνο, στο σαλόνι τους, και τελειοποιούσαν τις ερμηνείες. Το είχε λίγο απωθημένο μέσα της το τραγούδι η κυρία Σοφία, αλλά τη μαγεία της μουσικής διαδρομής τελικά την έζησε μέσα από τις δύο μεγαλύτερες κόρες της.
Η Άννα ήταν 12 ετών όταν συμμετείχε πρώτη φορά σε μουσικό διαγωνισμό, με τους γονείς της να κάνουν μια… αθώα παρατυπία: Δήλωσαν πως είναι 16 για να μπορεί να πάρει μέρος. Η Λία στο πιάνο και η Άννα στο τραγούδι κέρδισαν παμψηφεί την πρώτη θέση. Κι έτσι έγινε η αρχή…
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Άννα Βίσση: Το ψέμα που είπαν οι γονείς της για την ηλικία της
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Άννα Βίσση: Το ψέμα που είπαν οι γονείς της για την ηλικία της | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet