Υπάρχουν 5 στάδια αγάπης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο τρίτο.

Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

“Δεν ήταν ο κατάλληλος/η κατάλληλη για μένα”, είναι μια φράση που ακούμε συχνά από κάποιον που χώρισε πρόσφατα. Ίσως, αυτή η φράση μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο καλύτερα. Ωστόσο, όλοι γύρω από το ζευγάρι θεωρούσαν, ότι ήταν το τέλειο ζευγάρι. Συχνά, οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε σύγχυση για το τι είναι πραγματική αγάπη και γιατί αυτή φθείρεται.
Ο διάσημος ψυχολόγος, Τζεντ Ντάιαμοντ, έχει βγάλει μερικά συμπεράσματα μετά από 40 χρόνια κλινικής έρευνας. Συμπέρανε, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τον αληθινό έpωτα της ζωής τους, αλλά το πρόβλημα είναι, ότι δεν μπορούν να τον διατηρήσουν κατά την διάρκεια των 5 σταδίων της αγάπης.
1Το στάδιο του έpωτα είναι το σημείο που ζούμε μέσα σε ένα σύννεφο από ευτυχισμένες ορμόνες. Προβάλλουμε όλες τις επιθυμίες και τις ελπίδες πάνω στον σύντροφό μας και αυτός γίνεται γρήγορα ένα εξιδανικευμένο πρόσωπο. Σε αυτό το στάδιο ακούμε μόνο την φωνή της πραγματικής αγάπης και αγνοούμε οτιδήποτε μας βάζει σε αμφιβολίες ή δεύτερες σκέψεις.
1
Σε αυτό το στάδιο η αγάπη γίνεται πιο δυνατή. Γνωρίζετε ο ένας τον άλλον και επηρεάζετε ο ένας τις πτυχές της ζωής του άλλου. Είναι η ώρα της χαράς και της ένωσης. Μετά από καιρό, μπορεί το ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά, που θα δυναμώσει την σχέση τους. Θα νιώσετε προστατευμένοι και επιθυμητοί.
eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-43
Αυτή είναι η περίοδος που οι ελπίδες αρχίζουν να γκρεμίζονται. Ο σύντροφός σας γίνεται προβλέψιμος και η συμπεριφορά του σας ενοχλεί με πολλές τρόπους. Αρχίζετε να νιώθετε, ότι έχετε ανάγκη από ένα διάλειμμα ή ακόμα και να χωρίσετε. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις ότι δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεται τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας.
a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c-41ΑΝκλείσετε τα μάτια σας και συνεχίσετε, παρά την απροθυμία σας, μπορεί να ξεπεράσετε το τρίτο στάδιο και να περάσετε στο επόμενο. Το μυαλό σας έχει απελευθερωθεί από τις ψευδαισθήσεις που είχατε σε προηγούμενα στάδια. Ο άνθρωπος που έχετε μπροστά σας μπορεί να μην είναι αυτό που είχατε στο μυαλό σας, αλλά είναι αληθινός. Γνωρίζετε και αποδέχεστε τα ελαττώματά του.
e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5-38
Τώρα έχετε συνειδητοποιήσει, ότι έχετε μάθει να ξεπερνάτε τις διαφωνίες και έχετε μια βαθιά και ισχυρή επικοινωνία. Επίσης, έχετε φτάσει στο εξής απελευθέpωτικό συμπέρασμα: οι δυο σας έχετε την δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο. Λειτουργείτε ως ομάδα και πλέον είστε σίγουροι, ότι ο σύντροφός σας είναι ο άνθρωπος της ζωής σας.
Υπάρχουν 5 στάδια αγάπης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο τρίτο.
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Υπάρχουν 5 στάδια αγάπης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο τρίτο. | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet