Ο Ερντογάν τα θέλει όλα! Θεσσαλονίκη, Κύπρος, Μοσούλη και νησιά Αιγαίου «στην αγκαλιά της Τουρκίας» – Σκληρή αντίδραση Αθήνας (Βίντεο)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016

Ο Ερντογάν τα θέλει όλα! Θεσσαλονίκη, Κύπρος, Μοσούλη και νησιά Αιγαίου «στην αγκαλιά της Τουρκίας» - Σκληρή αντίδραση Αθήνας (Βίντεο)
Απασφάλισε” πάλι ο Ερντογάν και ξεδίπλωσε τα σχέδια του για την Τουρκία όπως εκείνος την φαντάζεται, με αφορμή την υπόθεση της Μοσούλης, σε ομιλία του στην γενέτειρά του, την πόλη Ρίζε, τονίζοντας ότι ”Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία”, ότι είναι καθήκον της χώρας να ”ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και την Κριμαία.
Με αφορμή την επίθεση στην ιρακινή πόλη Μοσούλη, ο Ερντογάν τόνισε ότι  «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» και είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη».


Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο:
Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας.
Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, για το περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη αναφέρει: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου».

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Θράκη είναι ελληνική – Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη

Σκληρή απάντηση στις προκλητικές σημερινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ”δημοψηφίσματος” για το νομικό καθεστώς της ”δυτικής Θράκης” έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι ”η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:
Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη.
Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει, εξάλλου, στην ανακοίνωση ότι «η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι «ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς».newspost.gr
Ο Ερντογάν τα θέλει όλα! Θεσσαλονίκη, Κύπρος, Μοσούλη και νησιά Αιγαίου «στην αγκαλιά της Τουρκίας» – Σκληρή αντίδραση Αθήνας (Βίντεο)
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Ο Ερντογάν τα θέλει όλα! Θεσσαλονίκη, Κύπρος, Μοσούλη και νησιά Αιγαίου «στην αγκαλιά της Τουρκίας» – Σκληρή αντίδραση Αθήνας (Βίντεο) | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet