Εκπλήξεις στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υπουργοί-βουλευτές δεν εκλέχθηκαν καν σύνεδροι

Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

Μόνο βατή και αυτονόητη δεν αποδεικνύεται η εκλογή των πρωτοκλασάτων στελεχών και βουλευτών στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη κάποια ηχηρά ονόματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν μείνει εκτός Συνεδρίου.
Το πιο ηχηρό όνομα που κόπηκε από το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.
Το «γιατί» δεν τον υπερψήφισαν οι πατριώτες του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, με βάση πάντως την κοινοβουλευτική και εν γένει δημόσια παρουσία του βουλευτή, το αποτέλεσμα της κομματικής κάλπης κρίνεται μικρόψυχο και πολιτικά εσφαλμένο.
Παρ’ ολίγον θέμα να γίνει και με τον πρωτοκλασάτο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Όταν άνοιξε την κάλπη της οργάνωσής του, στην Αγία Παρασκευή, είδε εαυτόν τελευταίο από τους εκλεγέντες -και ένας αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από τα χείλη των συνεργατών του ΠΑΣΟΚογενούς βουλευτή και υπουργού.
Σφαγή και στον Πειραιά (Α’ εκλογική περιφέρεια), εκεί όπου οι βουλευτές Κώστας Δουζίνας και Ελένη Σταματάκη είδαν εαυτούς να μένουν εκτός νυμφώνος, αλλά και ο παλαιός Πειραιώτης και υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εξελέγη μεν, αλλά στην 6η θέση.
Εδώ όμως υπάρχει και πολιτικό παρασκήνιο. Η τάση των «53», στους οποίους ανήκουν οι Θ. Δρίτσας και Ελ. Σταματάκη, βλέπουν εσωκομματικό… ξεκαθάρισμα και δείχνουν προς την τέταρτη βουλευτή της συγκεκριμένης περιφέρειας: τηνΓεωργία Γεννιά, που ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ ως το 2010 και η οποία φέρεται εν πολλοίς ότι ήλεγξε τα αποτελέσματα.
Πρόκειται για τη βουλευτή που προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου για το ποτό με τον πρωθυπουργό, μαζί με τους βουλευτές και υπουργούς του «Πράττω» Νίκο Κοτζιά και Νίκο Τόσκα.
Ως εκ τούτου οι «53» βλέπουν Κοτζιά πίσω από την εσωκομματική «σφαγή».
Εν τω μεταξύ, έντονες διεργασίες που αφορούν και τον γραμματέα του κόμματος, υπάρχουν ενόψει του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός του Παναγιώτη Ρήγα μέχρι τώρα γραμματέα, του Γιάννη Μπαλάφα πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη τάση του κόμματος η Ενωτική Κίνηση θα προτείνει τον Νίκο Σκορίνη μέλος της Π.Γ.http://www.fimes.gr/

Εκπλήξεις στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υπουργοί-βουλευτές δεν εκλέχθηκαν καν σύνεδροι
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Εκπλήξεις στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υπουργοί-βουλευτές δεν εκλέχθηκαν καν σύνεδροι | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet