Σοκ με βόμβα στην Ιπποκράτους: Ποιον στόχευαν – Πώς σχετίζεται ο Μεϊμαράκης [φωτο]

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

Ποιον είχε στόχο η βόμβα που παραλίγο να στοιχίσει ζωές στην Ιπποκράτους;
Ισχυρή έκρηξη στην οδό Ιπποκράτους σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια.
Η έκρηξη έγινε κάτω από το διαμέρισμα της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, δίπλα από το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη στην οδό Ιπποκράτους.
Την ώρα της έκρηξης η εισαγγελέας ήταν σπίτι της, όπου διαμένει μόνη της, καθώς ο σύζυγός της είναι δικηγόρος στο Ηράκλειο Κρήτης και απουσίαζε.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γ. Τσατάνη, Θέμη Σοφό, η ίδια είχε ζητήσει αύξηση της αστυνομικής φρούρισης στο σπίτι της, πρόταση που όμως έχει απορριφθεί από την Πολιτεία.
Όπως δήλωσε ο κ. Σοφός, «η φρουρά των δύο αστυνομικών που τη φυλούσε είχε αφαιρεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, κάτι που είχε επισημάνει με ένστασή της η Γ. Τσατάνη, τονίζοντας πως για οτιδήποτε της συμβεί, καθιστά υπεύθυνες τις αρχές».
Ο κ. Σοφός πρόσθεσε πως αρχικά η ΕΛΑΣ τον ενημέρωσε πως ο στόχος της βόμβας δεν ήταν η εισαγγελέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για τρομοκρατική επίθεση σε βάρος αστυνομικού στόχου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Τσατάνη αποχώρησε από το διαμέρισμά της στον 1ο όροφο της οδού Ιπποκράτους με τον δικηγόρο της, αρνούμενη να δεχθεί αστυνομική συνοδεία. Σύμφωνα με τον κ. Σοφό βρίσκεται πλέον σε ασφαλές σημείο.
Δείτε εικόνες από το σπίτι της Γ. Τσατάνη μετά την έκρηξη:Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα
Η βόμβα έσκασε λίγα λεπτά μετά από τηλεφώνημα αγνώστων στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ένας άντρας προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας στο βιβλιοπωλείο, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα. Μάλιστα, ο άντρας προέτρεπε την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής από τα παράθυρά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο αστυνομικού. Δεν υπάρχουν τραυματίες, αλλά από την έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές στο βιβλιοπωλείο και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της Ιπποκράτους.
Για περισσότερες από δύο ώρες μετά την έκρηξη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο ελέγχοντας αν υπάρχει και δεύτερος εκρητικός μηχανισμός. Στο διάστημα αυτό κλειστή παρέμεινε η οδός Ιπποκράτους από την Κων. Σμολένσκη μέχρι τη Βουλγαροκτόνου. Ενδεικτικό της σοβαρότητας του γεγονότος είναι πως στο σημείο έσπευσε και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με ένα κείμενο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.
Η οργάνωση, με ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα Indymedia, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με στόχος η εισαγγελέας Τσατάνη.
Παρατίθεται αυτούσιο:
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.
Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…
Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.
Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ’ τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό. Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.
Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ’ τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.
Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.
Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.
Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ’ τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.
Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.
Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…
Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.
Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..
Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».
Θα επανέλθουμε…»

Σοκ με βόμβα στην Ιπποκράτους: Ποιον στόχευαν – Πώς σχετίζεται ο Μεϊμαράκης [φωτο]
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Σοκ με βόμβα στην Ιπποκράτους: Ποιον στόχευαν – Πώς σχετίζεται ο Μεϊμαράκης [φωτο] | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet