Αλλάζει ο νόμος των 30 ημερών.. Πως θα κλείσετε τα βιβλία σας στην εφορία

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

k3
Τη διαδικασία, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προχωρήσουν σε εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ, εφόσον πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων περιγράφει σε απόφασή του ο ΓΓΔΕ.
Με βάση τα ισχύοντα έως σήμερα, η δήλωση διακοπής εργασιών θα πρέπει να υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ μέσα σε τριάντα ημέρες από τον πραγματικό χρόνο διακοπής.
Η νέα απόφαση ορίζει ότι, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει διακοπή εργασιών με βάση τον πραγματικό χρόνο, ακόμα και εάν έχει παρέλθει η προθεσμία του 30ήμερου.
H διαδικασία έχει ως εξής:
  • Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει το έντυπο Μ4 με προσωπικά στοιχεία και με την αιτία της διακοπής
  • Για να είναι εμπρόθεσμη η δήλωση διακοπής εργασιών, η ημερομηνία διακοπής δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 30 ημερών από την ημέρα υποβολής της δήλωσης διακοπής. Το τμήμα μητρώου όπου κατατίθεται το έντυπο Μ4, ελέγχει τα στοιχεία και δίνει στον φορολογούμενο ένα έντυπο με το οποίο θα περάσει από άλλα τμήματα της εφορίας για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές
Αν η ατομική επιχείρηση χρησιμοποιούσε ταμειακή μηχανή, απαιτείται ανάκτηση της μνήμης της από τεχνικό της εταιρείας που την εχει τοποθετήσει.
Αλλάζει ο νόμος των 30 ημερών.. Πως θα κλείσετε τα βιβλία σας στην εφορία
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Αλλάζει ο νόμος των 30 ημερών.. Πως θα κλείσετε τα βιβλία σας στην εφορία | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet