Ταμπάτα: 4 λεπτά εκρηκτικής γυμναστικής, κάψε άπειρες θερμίδες

Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2016

Ταμπάτα: 4 λεπτά εκρηκτικής γυμναστικής, κάψε άπειρες θερμίδες
Θα έχεις ακούσει και διαβάσει για δεκάδες πρωτόκολλα γυμναστικής που υπόσχονται τέλειο σώμα χωρίς λίπος και ψεγάδια, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της σωματικής άσκησης, αλλά όσες φορές επεδίωξες να δοκιμάσεις κάτι από αυτά, έμεινες απογοητευμένη.
Εμείς λοιπόν σου συστήνουμε τη μέθοδο Ταμπάτα με καταγωγή από την Ιαπωνία, που αποδεδειγμένα σε βοηθάει μόνο με τέσσερα λεπτά γυμναστικής να κάψεις τρελές θερμίδες και να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου.
Περί τίνος πρόκειται;
Είναι μια διαδεδομένη εκρηκτική σωματική άσκηση που αγαπήθηκε πολύ στο εξωτερικό τόσο από κοινές θνητές όσο και από τις σελέμπριτιζ της σόοουμπιζ.
Το όνομα της προήλθε από τον επινοητή της τον Ιάπωνα ερευνητή Izumi Tabata, ο οποίος παρουσιάζει έτσι μια ολογόλεπτη γυμναστική που στηρίζεται στις εκρηκτικές κινήσεις και στη διαλειμματική προπόνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας περίοδοι έντονης άσκησης εναλλάσσονται με σύντομες περιόδους ξεκούρασης.
Πώς όμως ένα πρόγραμμα γυμναστικής που διαρκεί μόλις τέσσερα λεπτά είναι ικανό για θαύματα;
Αυτού του είδους η έντονη προπόνηση κάνει την καρδιά να δουλεύει ταχύτητατα τόσο κατά τη διάρκεια της, όσο και μετά το τέλος της, ενώ το σώμα δουλεύει σε υψηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα να καίει λίπος μέχρι και 35 ώρες έπειτα από την ολοκλήρωσή της και την τόνωση του μεταβολισμού.

Ταμπάτα: 4 λεπτά εκρηκτικής γυμναστικής, κάψε άπειρες θερμίδες
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Ταμπάτα: 4 λεπτά εκρηκτικής γυμναστικής, κάψε άπειρες θερμίδες | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet