Προηγείται ο Φιγιόν με 43,6% στις εκλογές για τη Γαλλική Δεξιά -Τρίτος ο Σαρκοζί

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016

Φωτογραφία: AP
Οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ προηγούνται, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017, σύμφωνα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Με καταμετρημένες τις ψήφους από τα μισά εκλογικά κέντρα, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,6% στις προκριματικές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,7% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.
Τον Φρανσουά Φιγιόν θα στη στηρίξει ο Μπρουνό Λε Μερ
Ο Μπρουνό Λε Μερ, πρώην υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις σημερινές προκριματικές εκλογές, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγείται ο Φιγιόν με 43,6% στις εκλογές για τη Γαλλική Δεξιά -Τρίτος ο Σαρκοζί
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Προηγείται ο Φιγιόν με 43,6% στις εκλογές για τη Γαλλική Δεξιά -Τρίτος ο Σαρκοζί | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet