Προσοχή: Ποια 4 φαγητά που δεν πρέπει να φάτε ΠΟΤΕ βράδυ

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Κανονικά, το βράδυ δεν πρέπει να τρώμε μετά τις 8:30 το βράδυ, αλλά οι συνήθειες των Ελλήνων έχουν ως ένα από τα χαρακτηριστικά τους να τρώμε βραδινό ακόμα και μετά τις 10:00-11:00 το βράδυ. Αυτό είναι μεγάλο διατροφικό λάθος.
Μετά τις 9:00 το βράδυ επιτρέπεται κανονικά μόνο ένα πολύ ελαφρύ σνακ και τίποτα παραπάνω.
Βέβαια, αν η ώρα που πέφτετε για ύπνο είναι 1:00 και 2:00 τα ξημερώματα, είναι λογικό να έχετε πεινάσει αρκετά σε κάποια φάση μετά τις 10:00 το βράδυ.
Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε τουλάχιστον να αποφύγετε τα παρακάτω φαγητά για αργά το βράδυ.
Κόκκινο κρέας: Θέτει ολόκληρο το πεπτικό σας σύστημα σε “συναγερμό”. Η πέψη είναι αργή και “βαριά” με αποτέλεσμα να έχετε πολύ κακή ποιότητα ύπνου.
Λαχανικά: Μπορεί να είναι σούπερ υγιεινά, αλλά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Αυτές καθυστερούν πάρα πολύ να “αφομοιωθούν” από το στομάχι και το έντερο γι’ αυτό και θα σας χαλάσει πολύ τον ύπνο.
Επεξεργασμένα τρόφιμα: Ένα απλό παράδειγμα είναι τα πατατάκια. Όλα τα επεξεργασμένα φαγητά έχουν υψηλές δοσολογίες γλουταμινικού νατρίου, το οποίο επίσης καθυστερεί την ώρα που σας παίρνει τελικά ο ύπνος.
Πίτσα-σουβλάκια κλπ: Τα πολύ λιπαρά φαγητά, εκτός από κιλά, θα σας φέρουν συνήθως και καούρα, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ρίξει ρυθμούς όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου.
Προσοχή: Ποια 4 φαγητά που δεν πρέπει να φάτε ΠΟΤΕ βράδυ
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Προσοχή: Ποια 4 φαγητά που δεν πρέπει να φάτε ΠΟΤΕ βράδυ | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet