Εκατομμυριούχους έκανε 80 συγχωριανούς του ο ιδρυτής της μπύρας Corona

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016

Εκατομμυριούχους έκανε 80 συγχωριανούς του ο ιδρυτής της μπύρας Corona
Με έναν περίεργο αλλά συγχρόνως και άκρως συγκινητικό τρόπο, 80 κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Ισπανία έγιναν εκατομμυριούχοι, μέσα σε μια μέρα.
Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής και δισεκατομμυριούχος της μπύρας Corona, ο οποίος καταγόταν από το χωριουδάκι Cerezales del Condado της Ισπανίας και ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών, άφησε με τη διαθήκη του στους συγχωριανούς του το ποσό των 197,61 εκατ. ευρώ!
Αυτή τη στιγμή το χωριό αριθμεί 80 κατοίκους και ο καθένας του κληρονομεί 2,34 εκατ. ευρώ!

Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου είναι απίστευτη, αν σκεφτεί κανείς πως στην ηλικία των 14 εγκατέλειψε το σχολείο γιατί οι γονείς του δεν είχαν λεφτά για να πληρώσουν τα δίδακτρα.
Ο ιδρυτής της Corona, εγκαταστάθηκε στο Μεξικό και ξεκίνησε να εργάζεται για την ζυθοποιία ως αποθηκάριος, καθώς ο θείος της γυναίκα του εργαζόταν εκεί. Ωστόσο οι βλέψεις του ήταν μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα μετά από 20 χρόνια να γίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.
Ο Φερνάντεζ, μάλιστα, έγινε και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το 2005, όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο ίδιος είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και για το γεγονός πως ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του, με τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος να τον τιμά για τα φιλανθρωπικά του έργα και συγκεκριμένα για τις προσφορές του σε νέους με ειδικές ανάγκες.
Εκτός από τα εκατομμύρια που άφησε στους κατοίκους του χωριού, ο Φερντάντεζ είχε δημιουργήσει το Ίδρυμα «Cerezales Antonino y Cinia» στη γενέτειρά του το 2009, με το οποίο στήριζε την αγροτική πρωτοβουλία και καινοτομία.


Πέρα από το ατομικό ποσό που άφησε στον καθένα, το χωριό θα αποκτήσει ολοκαίνουργιο πολιτιστικό κέντρο καθώς και ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, όπου από αυ
Εκατομμυριούχους έκανε 80 συγχωριανούς του ο ιδρυτής της μπύρας Corona
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Εκατομμυριούχους έκανε 80 συγχωριανούς του ο ιδρυτής της μπύρας Corona | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet