Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί στον Λευκό Οίκο; -Πώς μεγάλωσαν εκεί Τσέλσι Κλίντον, Μαλία και Σάσα Ομπάμα [εικόνες] ΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙ

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016

Φωτογραφία: AP
Σωστή κίνηση μίας στοργικής μητέρας ή κατακριτέα επιλογή; Οι απόψεις διίστανται για τις σκέψεις της Μελάνια Τραμπ να μην μετακομίσει στον Λευκό Οίκο, με τον γιο της Μπάρον.
Η σύζυγος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ ανησυχεί για το γεγονός ότι ο 10χρονος θα πρέπει να αλλάξει σχολείο, στα μισά της σχολικής χρονιάς. «Θα μετακομίσουν στην Ουάσιγκτον πολύ σύντομα, μόλις τελειώσει το σχολείο», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη σύζυγο και τον γιο του, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Κάποιοι θεωρούν ότι είναι σωστή κίνηση, άλλοι στα social media επικρίνουν την Τραμπ γιατί «σνομπάρει» ένα κτίριο- σύμβολο, τον Λευκό Οίκο. Υπάρχουν και εκείνοι που αστειεύονται ότι ο λόγος είναι πως δεν της αρέσει η διακόσμηση εκεί, ενώ υπάρχουν και μερικοί που πετούν «καρφιά» για το τι σημαίνει αυτό για τον γάμο των Τραμπ.

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, με τον γιο τους, Μπάρον
Οταν ένα παιδί ζει στον Λευκό Οίκο
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, τρία παιδιά έζησαν σε αυτό το εμβληματικό κτίριο, ενώ πήγαιναν ακόμη σχολείο. Η Τσέλσι Κλίντον, 12 ετών όταν μετακόμισε εκεί, και η Μαλία και Σάσα Ομπάμα, 10 και 7 ετών αντίστοιχα. Και τα τρία παιδιά άρχισαν να ζουν εκεί από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Η Μισέλ Ομπάμα με τις κόρες της, στην ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα
Μάλιστα, οι Ομπάμα είχαν φροντίσει να μην αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει τώρα η Μελάνια Τραμπ. Μετακόμισαν στην Ουάσινγκτον πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς- εβδομάδες πριν από την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009- προκειμένου να μην αλλάξουν σχολείο τα δύο κορίτσια.

Οι Κλίντον με τους Μπους στον Λευκό Οίκο, την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπιλ Κλίντον
Διάβασμα στο Οβάλ γραφείο και παιδική χαρά
Οι Κλίντον και οι Ομπάμα προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα «κανονικό» σπιτικό περιβάλλον για τις κόρες τους, παρότι ζούσαν στον Λευκό Οίκο.
Είναι γνωστό ότι η Τσέλσι συχνά έκανε τα μαθήματά της στο Οβάλ γραφείο, σύμφωνα με το BBC, ενώ φιλοξενούσε και φίλες της. Κάτι που σήμαινε, ότι οι μαθήτριες αυτές είχαν την ευκαιρία να κάτσουν δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο το επόμενο πρωί, καθώς ο Μπιλ Κλίντον πάντα προσπαθούσε να παίρνει πρωινό με την κόρη του.

Βραδιά Super Bowl στον Λευκό Οίκο, επί προεδρίας Κλίντον
Και οι Σάσα και Μαλία δέχονταν φίλες τους στον Λευκό Οίκο, ενώ για χάρη τους τοποθετήθηκε μία παιδική χαρά έξω από το Οβάλ γραφείο. Οι γονείς τους ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στο να βρίσκουν χρόνο για τα κορίτσια. Για παράδειγμα, κάθε βράδυ η οικογένεια δειπνούσε στις 18:30, κάτι που θα μπορούσε να ακυρωθεί μόνο για λόγους εθνικής ανάγκης, σύμφωνα με τον Ομπάμα.

Η Σάσα Ομπάμα με μία φίλη της και τους γονείς της

Η παιδική χαρά που έβαλε ο Ομπάμα για τις κόρες του, έξω από το Οβάλ γραφείο
«Η απρόσμενη αλήθεια είναι ότι στον Λευκό Οίκο η οικογενειακή ζωή μας έγινε πιο ''κανονική'' από ποτέ», είπε πριν από λίγους μήνες ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πασχίζει, στην πρώτη βόλτα με το νέο- τότε- σκυλί της οικογένειας, Μπο και τις κόρες του να ακολουθούν
Μία «κανονική» παιδική ηλικία θεωρεί όμως ότι έζησε και η Τσέλσι Κλίντον. «Πάντα είχα επίγνωση ότι ζούσα μέσα στην ιστορία. Από την άλλη όμως, μπορούσα να τρώω κάθε βράδυ με τους γονείς μου, στο τραπέζι της κουζίνας», έχει πει σε συνέντευξή της.
Οι 2 Πρώτες Κυρίες που δεν έζησαν στον Λευκό Οίκο
Αν τελικά η Μελάνια Τραμπ δεν πάει να ζήσει στον Λευκό Οίκο, δεν θα είναι η Πρώτη Κυρία που δεν κατοικεί εκεί. Αυτό έχει συμβεί για άλλες δύο.
Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για την Μάρθα Ουάσιγκτον, επειδή ακόμη δεν είχε χτιστεί ο Λευκός Οίκος και την Αννα Χάρισον. Η δεύτερη, σύζυγος του Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον, δεν τον ακολούθησε στην Ουάσιγκτον μετά από την ορκωμοσία, γιατί ήταν άρρωστη. Ενα μήνα αργότερα, ενώ ετοίμαζε τα πράγματά της για να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο, έμαθε ότι ο σύζυγός της πέθανε.

Η Σάσα Ομπάμα τρέχει να προϋπαντήσει τον πατέρα της, μόλις εκείνος επιστρέφει στον Λευκό Οίκο
Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας
Επίσημα, ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας είναι μόνο εθιμοτυπικός. Θεωρείται πως είναι η οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου, διοργανώνοντας και μετέχοντας σε εκδηλώσεις, με ή χωρίς τον Αμερικανό πρόεδρο.
Τα πιο πρόσφατα χρόνια, οι Πρώτες Κυρίες υποστήριξαν και προώθησαν συγκεκριμένους σκοπούς, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα προσπάθησε να βοηθήσει κορίτσια σε όλο τον κόσμο να πάνε στο σχολείο.
Μπορεί λοιπόν κάποιος άλλος να αναλάβει τα καθήκοντα της Πρώτης Κυρίας αν η Μελάνια Τραμπ θέσει ως προτεραιότητα τον γιο της; Το BBC αναφέρει ότι αυτό έχει συμβεί ξανά, μόνο όμως όταν η σύζυγος του Προέδρου δεν είναι πλέον στη ζωή.
Για παράδειγμα, η κόρη του Τόμας Τζέφερσον, Μάρθα Τζέφερσον Ράντολφ, το 1801 ανέλαβε χρέη «Πρώτης Κυρίας», ενώ η Αντζέλικα Βαν Μπιούρεν έκανε το ίδιο, όταν παντρεύτηκε τον γιο του Προέδρου Μάρτιν Βαν Μπιούρεν, το 1838. Αμφότεροι οι πρόεδροι είχαν μείνει χήροι σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα.
Οσο για το αν η Ιβάνκα Τραμπ θα μπορούσε να κάνει κάτι ανάλογο, στο πλευρό του πατέρα της, επίσης έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Η Τσέλσι Κλίντον εκτελούσε κάποια από τα καθήκοντα της μητέρα της, τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, προκειμένου η Χίλαρι Κλίντον να επικεντρωθεί στη δική της πολιτική καριέρα.
Οι κόρες των Ομπάμα σε εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο
Φωτογραφίες: AP

Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί στον Λευκό Οίκο; -Πώς μεγάλωσαν εκεί Τσέλσι Κλίντον, Μαλία και Σάσα Ομπάμα [εικόνες] ΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙ
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί στον Λευκό Οίκο; -Πώς μεγάλωσαν εκεί Τσέλσι Κλίντον, Μαλία και Σάσα Ομπάμα [εικόνες] ΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙ | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet