Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2016

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ
Στην προγραμματισμένη στάση εργασίας προχωρούν τα μέσα σταθερής τροχιάς στην πρωτεύουσα την Παρασκευή. 

Πιο συγκεκριμένα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 16.00, ενώ Τραμ και Μετρό αναμένεται να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10.00 το πρωί. Τις επόμενες ημέρες, οι στάσεις εργασίας που έχουν προγραμματιστεί, έχουν ως εξής:

– Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
– Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως 16:00 σε μετρό και τραμ
– Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στάση εργασίας 21:00 έως την λήξη βάρδιας στον ηλεκτρικό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Τέλος, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (έναρξη βάρδιας έως 10:00), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (12:00 έως 16:00) και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας).

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις νέες αρμοδιότητες του ΟΑΣΑ
Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο… βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου

«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους», δηλώνουν οι εργαζόμενοι.
Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet