Η επερχόμενη νίκη Τραμπ προκαλεί τρόμο στις αγορές -Ποιοι δείκτες καταποντίζονται

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016

Η επερχόμενη νίκη Τραμπ προκαλεί τρόμο στις αγορές -Ποιοι δείκτες καταποντίζονται
Επείγουσα σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας συγκαλείται στο Τόκιο για να εξετασθεί η κατάσταση των αγορών.
Ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο σημείωσε πτώση 5,36% στο κλείσιμο της συνεδρίασης, καθώς η αγορά εκφράζει φόβους για την πιθανολογούμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο δείκτης Nikkei έπεσε στις 16.251,54 μονάδες, καταγράφοντας πτώση κατά 919,84 μονάδες.
Στο κόκκινο βρίσκεται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 5%.
Οι αμερικανικές αγορές υποχωρούν κατά 5% και πλέον.
Στις προθεσμιακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 5,01%, ενώ ο δείκτης των προθεσμιακών συναλλαγών του Nasdaq υποχωρεί κατά 5,08% απεικονίζοντας τον τρόμο των αγορών απέναντι στους οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με μία προεδρία Τραμπ.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν σε ποσοστό 3%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 44,68 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 4% στα 43,07 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο σημειώνει πτώση άνω του 5% εξαιτίας των φόβων για ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ.
Το δολάριο έπεσε στα 101,46 γεν όταν αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Τραμπ την Πολιτεία κλειδί της Φλόριντα, έναντι 105,47 γεν μερικά λεπτά νωρίτερα. Το ευρώ ανέβηκε στο 1,1222 δολάριο, έναντι 1,0989 προηγουμένως.
Εξάλλου το μεξικανικό πέσο σημειώνει πτώση άνω του 11,5%.

Η επερχόμενη νίκη Τραμπ προκαλεί τρόμο στις αγορές -Ποιοι δείκτες καταποντίζονται
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Η επερχόμενη νίκη Τραμπ προκαλεί τρόμο στις αγορές -Ποιοι δείκτες καταποντίζονται | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet