ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Γιατί ο Φιντέλ Κάστρο φορούσε πάντα δύο χρυσά Rolex;

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016

rolex1708
Ποιο ήταν το κοινό σημείο ανάμεσα στον Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα; Τα Rolex που φορούσαν αυτοί στο χέρι. Δύο ο πρώτος, ένα Daydate και ένα Submariner, ένα ο δεύτερος, ως τον θάνατό του.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει ως σήμερα. Γιατί φορούσε δύο ρολόγια Rolex μαζί, στο ίδιο χέρι; Κανείς δεν έχει ποτέ δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Η πιο πρόχειρη απάντηση είναι ότι παίρνοντας την εξουσία, οι επαναστάτες κράτησαν για τον εαυτό τους τα χλιδάτα αποκτήματα που άφησαν πίσω τους οι κακοί Αμερικανοί καπιταλιστές. Λάφυρα πολέμου και αναμνηστικά μιας ιστορικής νίκης…
Η άλλη υπόθεση που κυκλοφορεί αναφέρει ότι ο Κάστρο φορούσε τα δύο Rolex για να προβοκάρει. Δϋο πολυτελή πανάκριβα ρολόγια, την ίδια ώρα που μιλούσε για επανάσταση. Όπως σε αυτή την παρακάτω φωτογραφία, όπου ο Κάστρο βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Νικίτα Χρουτσόφ και φοράει περήφανα τα δύο Rolex του ενώ καπνίζει ένα τεράστιο πούρο.
rolex3rolex2
Μια τελευταία υπόθεση είναι πιθανή, αν και σουρεαλιστική: φορούσε τα δύο ρολόγια για να βλέπει την ώρα Αβάνας και την ώρα Μόσχας, ώστε να δείχνει ότι παρά την δέσμευσή του στη Σοβιετική Ένωση, παραμένει πιστός στις αξίες της Κούβας.
gevara
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Γιατί ο Φιντέλ Κάστρο φορούσε πάντα δύο χρυσά Rolex;
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Γιατί ο Φιντέλ Κάστρο φορούσε πάντα δύο χρυσά Rolex; | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet