Τρόμος Σκλαβενίτη: Ποιο Σούπερ Μάρκετ από παντοπωλείο άνοιξε 150 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Ποιο σούπερ μάρκετ εμφανίζει τεράστια άνοδο στην αγορά;
Η Κρητικός έχει καταφέρει να αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία από τις δέκα πιο ισχυρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας.
Από το παντοπωλείο που άνοιξε ο πατριάρχης της αλυσίδας, Ανδρέας Κρητικός το 1948 και το πρώτο κατάστημα που άνοιξαν οι διάδοχοι του Άγγελος, Νεκτάριος και Δημήτριος Κρητικός – σ.σ. από όπου και το ακρωνύμιο ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός – το 1983 στην Αίγινα έχουν περάσει πολλά χρόνια.
Αθόρυβα και αναπτυσσόμενη αρχικά στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρο, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη και αργότερα στην ευρύτερη περιοχή σε Αττική, Έύβοια και Κορινθία η Κρητικός κατάφερε να χτίσει μια αξιοπρόσεκτη περιφερειακή αλυσίδα σε περιοχές που οι μεγάλοι παίκτες δεν έδιναν ακόμη σημασία.
Με αυτά και με τα άλλα πέρυσι τον Ιούλιο η Κρητικός γιόρτασε τα πρώτα 100 καταστήματα της.
Σε μία περίοδο που όλοι ψάχνονταν με τις μεγάλες εξαγορές της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης και της Βερόπουλος από την MyMarket η διοίκηση βγήκε επιθετικά και με δύο απανωτές εξαγορές κατάφερε να υπερδιπλασιάσει το δίκτυο της και να ξεφύγει από τα στενά όρια της Κεντρικής Ελλάδας.
Την Παρασκευή τα super market Κρητικός ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν την παρουσία τους στην Κρήτη, μέσω της ολοκλήρωσης απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Εταιρεία «CRM – ΑΡΙΑΔΝΗ».
Το δίκτυο της αλυσίδας «CRM – ΑΡΙΑΔΝΗ» αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη, μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), τα οποία φέρουν τα διακριτικά της σήματα.
Η παραπάνω εξαγορά έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόκτηση συμμετοχής στην Βορειοελλαδίτικη αλυσίδα «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης.
Ο Όμιλος «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας εξαγοράς στην Κρήτη, θα έχει παρουσία σε 18 Νομούς της Χώρας με δίκτυο 250 σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του κλαδικού newsletter για τον χώρο των τροφίμων και του λιανεμπορίου FnB Daily, επόμενος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη όπου θα λειτουργεί σύντομα 2 σούπερ μάρκετ.
Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζει δύο καταστήματα σε Κεφαλλονιά και Πλαταμώνα.

Τρόμος Σκλαβενίτη: Ποιο Σούπερ Μάρκετ από παντοπωλείο άνοιξε 150 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Τρόμος Σκλαβενίτη: Ποιο Σούπερ Μάρκετ από παντοπωλείο άνοιξε 150 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet