4 τρόποι να ηρεμήσεις μετά από μια δύσκολη ημέρα

Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2017

4 τρόποι να ηρεμήσεις μετά από μια δύσκολη ημέρα

Κλείνεις το κινητό

Όχι, δεν το βάζεις στο αθόρυβο, ούτε το κλείνεις στο συρτάρι γιατί είναι ζήτημα λεπτών να το πάρεις και πάλι ...στα χέρια σου και ν' αρχίσεις να μιλάς γραπτά ή προφορικά με όσους δεν σ' αφήνουν κυριολεκτικά στην ησυχία σου. 


Είναι δύσκολο, ναι, από τη στιγμή που οι περισσότεροι από μας είμαστε λίγο ή πολύ εξαρτημένοι από το κινητό μας και δεν κάνουμε βήμα χωρίς αυτό. Αλλά το άγχος και η ένταση που σου προκαλεί το smartphone είναι τεράστια. Αποδεσμεύσου από αυτό και συνεπώς απ' όλα όσα είναι συνδεδεμένα μ' αυτό για μερικές ώρες, αξίζει.

Πήγαινε για ψώνια
Δεν λέγεται τυχαία shopping therapy, ως διαδικασία αφού το να πας για ψώνια είναι μία διαδικασία που δημιουργεί αίσθημα ευφορίας. 


Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις όλα τα ράφια και να χαλάσεις το μισό μηνιάτικο με μία μόνο βόλτα στο εμπορικό γιατί μετά θα έχεις άγχος που έμεινες ταπί και πώς θα βγάλεις το μήνα. Μία βόλτα στα καταστήματα κι ένα δωράκι στον εαυτό σου ως ανταμοιβή για τη δύσκολη μέρα που έφερε σε πέρας αρκεί.

Πας για προπόνηση
Το ότι ήταν η μέρα σου ζόρικη δεν πρέπει ν' αποτελεί δικαιολογία ώστε να μην πας, αλλά ένα ακόμα κίνητρο ώστε να τρέξεις στο γυμναστήριο. 


Οι ενδορφίνες που παράγει ο οργανισμός σου κατά την άσκηση είναι φυσικά παυσίπονα για το μυαλό και το σώμα σου και άρα σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο χαρούμενη, πιο ήρεμη και πιο δυνατή να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες. Άσε που εκτονώνεσαι και ξεδίνεις πραγματικά. 

Όταν νιώθεις πιεσμένη κι αγχωμένη και αναρωτιέσαι πώς να μειώσεις το στρες, βρες λίγο χρόνο για σωματική δραστηριότητα και πού ξέρεις, μέχρι το πρωί να μην θες πια να σκοτώσεις τον προϊστάμενο.
4 τρόποι να ηρεμήσεις μετά από μια δύσκολη ημέρα
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

4 τρόποι να ηρεμήσεις μετά από μια δύσκολη ημέρα | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet