Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας

Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017

Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας

(Πανεπιστήμιο του Hertfordshire) και το έργο της ψυχολόγου Κορίν Σουίτ αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με την σημασία που έχει ο τρόπος που κοιμόμαστε για κατανοήσουμε καλύτερα τις σχέσεις.

Η στάση “ταξίδι του μέλιτος”


Σε αυτή την στάση κοιμούνται συνήθως τα καινούργια ζευγάρια ή τα ζευγάρια που έχουν μείνει χώρια για κάποιο διάστημα.

Αυτή η στάση είναι επίσης συνηθισμένη και στα παντρεμένα ζευγάρια, αν η οικογενειακή τους ζωή είναι ακόμα παθιασμένη και τρυφερή.

Η στάση “αστροφεγγιά”


Και οι δυο σύντροφοι κοιμούνται ανάσκελα. Συνήθως, ο ένας σύντροφος ακουμπάει το κεφάλι του στο στήθος του άλλου, καθιστώντας τον πιο εξαρτημένο. Αυτό το ζευγάρι έχει φοβερή χημεία, αλλά μερικές φορές ο ένας δυσκολεύεται να δει τα πράγματα από την οπτική γωνία του άλλου.

Η στάση “διάλογος”


Αυτή η στάση είναι πολύ συνηθισμένη σε ζευγάρια που έχουν ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους, αλλά χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο για να βελτιώσουν την επικοινωνία τους.

Η στάση των ερωτευμένων


Αυτή η στάση μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, αλλά εμπεριέχει περισσότερη οικειότητα. Είναι πολύ συνηθισμένη σε ζευγάρια που δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Δείχνουν πολύ τρυφερότητα και φροντίδα ο ένας στον άλλον.

Η στάση “Σ’αγαπώ”


Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας
Το ζευγάρι με αυτή την στάση ύπνου είναι πολύ ευτυχισμένο και απολαμβάνει πραγματικά την σχέση του. Αυτή η στάση αντανακλά αμοιβαίο σεβασμό του προσωπικού χώρου. Οι ακουμπισμένες πλάτες είναι απόδειξη, ότι έχουν την ανάγκη να νιώθουν την παρουσία του συντρόφου τους.

Η στάση “ελευθερία”


Αυτή η στάση δείχνει, ότι το ζευγάρι μπορεί να πήγε για ύπνο μετά από έναν τσακωμό. Βέβαια, υπάρχει και εναλλακτική εξήγηση: και οι δυο σύντροφοι είναι πολύ ανεξάρτητοι και εγωκεντρικοί, που απαιτούν πολύ προσωπικό χώρο.

Η στάση “βασιλιάς του κρεβατιού”


ι σύντροφοι που τείνουν να απλώνονται σε όλο το κρεβάτι είναι εκείνοι που έχουν ανάγκη να νιώθουν κυρίαρχοι παρά να δείχνουν τα συναισθήματά τους. Η συμπεριφορά τους στις σχέσεις είναι πολύ εγωιστική και αυτό αντανακλάται στον ύπνο τους.


Η στάση “κουτάλι”


Αυτή η στάση αντανακλά μια παθιασμένη και αρμονική σχέση και είναι πολύ συνηθισμένη τα πρώτα χρόνια ενός γάμου. Συνήθως ο σύντροφος που βρίσκεται από πίσω έχει κυρίαρχο ρόλο και ο άλλος του αρέσει να νιώθει προστατευμένος.


Η στάση “χαλαρό κουτάλι”


Τα ζευγάρια που επιλέγουν αυτή την στάση δίνουν αρκετή ελευθερία ο ένας στον άλλον. Είναι μια από τις πιο πολύπλοκες στάσεις με 2 ερμηνείες:

Αυτή η στάση αντανακλά μια σχέση χωρίς πάθος. Τουλάχιστον ο ένας σύντροφος δεν νιώθει καμία ανάγκη για σωματική επαφή.

Στην δεύτερη περίπτωση ο σύντροφος που γυρίζει την πλάτη του προσπαθεί να προκαλέσει τον άλλον και να του τραβήξει την προσοχή.

Η στάση “αγκαλιά ποδιού”


Τα ζευγάρια που επιλέγουν αυτή την στάση μοιράζονται μια οικογενειακή αρμονία και έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Δίνουν ελευθερία ο ένας στον άλλον, ενώ κρατάνε μια “γέφυρα” επικοινωνίας και αγγίζονται ακόμα και το βράδυ.

Πηγή: fanpage.gr

Πηγή
Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet