Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου το καλοκαίρι

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2017

Ακόμα και όταν τις προφυλάσσουμε στο ψυγείο, πολλές τροφές εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες και να κινδυνεύουν να χαλάσουν, αν δεν δείχνουμε την απαραίτητη προσοχή. Μία από αυτές τις τροφές είναι το γάλα.
Όπως κάθε γαλακτοκομικό προϊόν, έτσι, προφανώς, και το γάλα, δεν πρέπει να υπόκειται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, εκεί που συντηρείται. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν τα χάρτινα δοχεία του γάλακτος στην πόρτα του ψυγείου, επειδή είναι πιο “βολικό”. Αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το γάλα πρέπει να τοποθετείται στον κεντρικό θάλαμο του ψυγείου.
Κάθε φορά που ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου (κάτι που ειδικά το καλοκαίρι συμβαίνει δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα), η πόρτα είναι η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλη από την αλλαγή θερμοκρασίας. Επίσης, η πόρτα του ψυγείου χρειάζεται και περισσότερη ώρα να επανέλθει στην σωστή θερμοκρασία.
Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή, αυτή η αυξομείωση στην θερμοκρασία θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του γάλακτος.
[via]
Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου το καλοκαίρι
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου το καλοκαίρι | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet