Τα νέα ήθη στα ενοίκια για φοιτητές και εκπαιδευτικούς λόγω... τουριστών

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017

Τα νέα ήθη στα ενοίκια για φοιτητές και εκπαιδευτικούς λόγω... τουριστών

Έχουν πληθύνει φέτος το καλοκαίρι οι αγγελίες ιδιοκτητών σε όλη την Ελλάδα που δέχονται μεν να μισθώσουν σπίτια σε εκπαιδευτικούς, αφαιρώντας ωστόσο τις περιόδους των διακοπών προς όφελος και των δύο μερών, ώστε να μπορούν να μισθώνονται τα σπίτια στους τουρίστες.

Το αντιμετώπισαν πρώτοι οι υποψήφιοι ενοικιαστές που ήθελαν μικρά δυάρια στο κέντρο της Αθήνας και διαπίστωσαν ήδη από την περσινή χρονιά... τσιμπημένες τις τιμές.

Ακολούθησαν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου οι πιο... προνοητικοί φοιτητές που θέλησαν να βρουν σπίτι μέσα στο καλοκαίρι στις πόλεις όπου πέρασαν, ακολουθώντας τις συμβουλές των μεσιτών σύμφωνα με τις οποίες «η ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού μέσα στον Σεπτέμβριο μπορεί να σημαίνει καπέλο στην τιμή κοντά στο 20%, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν το νωρίτερο δυνατό».

Επόμενοι στη σειρά έρχονται τώρα όσοι -άτυχοι- εκπαιδευτικοί έχουν διοριστεί στους πιο δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και αδυνατούν να βρούν σπίτι, γεγονός που οδήγησε τελικά στην... προτροπή του δήμου Σαντορίνης στους κατοίκους του νησιού να υιοθετήσουν έναν εκπαιδευτικό.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις κοινωνικές συνέπειες του φαινομένου των ανεξέλεγκτων βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων- όσο κι αν αυτό αποτελεί, εν μέσω κρίσης, ΕΝΦΙΑ και γενικότερης φοροκαταιγίδας διέξοδο αυτή τη στιγμή για πολλούς Ελληνες ιδιοκτήτες ακινήτων- το οποίο, επιπλέον φαίνεται να δημιουργεί και νέες τάσεις στην κτηματαγορά: 


Ετσι έχουν πληθύνει φέτος το καλοκαίρι οι αγγελίες ιδιοκτητών σε όλη την Ελλάδα που δέχονται μεν να μισθώσουν σπίτια σε εκπαιδευτικούς, αφαιρώντας ωστόσο τις περιόδους των διακοπών προς όφελος και των δύο μερών, ώστε να μπορούν να μισθώνονται τα σπίτια στους τουρίστες.

Αντίστοιχα για εκπαιδευτικούς που ήδη έχουν εξασφαλίσει σπίτι από τις προηγούμενες χρονιές έχουν πληθύνει οι αιφνιδιαστικές εξώσεις από ιδιοκτήτες, με σκοπό την ενοικίαση σε τουρίστες που θα αποφέρει υψηλότερα έσοδα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Τα νέα ήθη στα ενοίκια για φοιτητές και εκπαιδευτικούς λόγω... τουριστών
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Τα νέα ήθη στα ενοίκια για φοιτητές και εκπαιδευτικούς λόγω... τουριστών | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet