Φόβος για τον οδοντίατρο; Το πρόσωπο κλειδί

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

Φόβος για τον οδοντίατρο; Το πρόσωπο κλειδί

Φοβάσαι τον οδοντίατρο ή μήπως τα παιδάκια σου δε θέλουν καν να ακούσουν για τον...
καθιερωμένο ετήσιο οδοντιατρικό έλεγχο; Το σίγουρο είναι πως δε φταις εσύ αλλά... ο μπαμπάς!

Ο οδοντίατρος είναι σίγουρα ο φόβος και ο τρόμος μικρών και μεγάλων. Πώς γίνεται όμως παιδάκια που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε οδοντιατρείο να αρνούνται πεισματικά να το κάνουν; Και πως συνδέεται ο φόβος αυτός με τον πατέρα;

Σύμφωνα με νέα ισπανική έρευνα ο φόβος για την οδοντιατρική καρέκλα μεταδίδεται από τον πατέρα κι έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ίδιος το όλο ζήτημα.

Ακόμη κι αν η μητέρα προσπαθεί να καθησυχάσει και να διώξει το άγχος του οδοντίατρου, η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό αν ο πατέρας είναι… φοβιτσιάρης!

Αν φοβάσαι, φταίει ο μπαμπάς σου - Το λέει η επιστήμη
Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μαδρίτης «Χουάν Κάρλος», με επικεφαλής την Αμέρικα Λάρα-Σασίδο, αφού μελέτησαν τη συμπεριφορά 183 παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών, καθώς και τους γονείς τους, αναφορικά με την εν λόγω φοβία.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η αντίδραση του πατέρα είναι καθοριστική δεδομένου ότι τα παιδιά δίνουν πρωτίστως προσοχή στις συναισθηματικές αντιδράσεις του μπαμπά τους κατά τη διαδικασία σχηματισμού της άποψης για το κατά πόσο πρέπει κάτι να τα αγχώνει.

Γι΄αυτό κι είναι απαραίτητο οι φοβιτσιάρηδες μπαμπάδες να συγκρατούνται και να κρύβουν την ανησυχία τους μπροστά στα παιδιά. Αντίθετα, όσο κι αν φοβούνται πρέπει να δείχνουν χαλαροί έτσι ώστε να μην τα επηρεάσουν αρνητικά.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο διεθνές περιοδικό παιδοδοντιατρικής "International Journal of Paediatric Dentistry"


Πηγή
Φόβος για τον οδοντίατρο; Το πρόσωπο κλειδί
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Φόβος για τον οδοντίατρο; Το πρόσωπο κλειδί | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet