Οι γυναίκες βαριούνται γρηγορότερα το σεξ σε μια σχέση

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017

Οι γυναίκες βαριούνται γρηγορότερα το σεξ σε μια σχέση

Οι γυναίκες χάνουν γρηγορότερα το ενδιαφέρον τους για σεξ μέσα σε μία σχέση, συγκριτικά με τους άνδρες, αναφέρει μελέτη που έγινε στο Κέντρο Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος εκδηλώνεται στις γυναίκες μεταξύ 55-64 ετών και στους άνδρες μεταξύ 35-44 ετών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει δύο πράγματα που μάλλον είναι ήδη γνωστά: αφενός ότι όσο περνάει ο χρόνος τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν λιγότερο πάθος για τον ή τη σύντροφό τους και αφετέρου ότι οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές ανέλυσαν τις απόψεις περίπου 5.000 ανδρών και 6.700 γυναικών.

Διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, η συναισθηματική αποξένωση του ζευγαριού, αλλά και η παρουσία μικρών παιδιών στο σπίτι, παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ, ιδίως για τις γυναίκες. Οι ερευνητές τόνισαν ότι αυτή η απώλεια δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι αφύσικο.

Στη μελέτη το 15% των ανδρών και το 34% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ επί τουλάχιστον τρεις μήνες μέσα στο έτος. Ειδικά οι γυναίκες ανέφεραν ότι μπορεί να αρχίσουν να αδιαφορούν για το σεξ με το σύντροφό τους «αν δεν μοιράζονται το ίδιο επίπεδο σεξουαλικού ενδιαφέροντος, ούτε τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr
Οι γυναίκες βαριούνται γρηγορότερα το σεξ σε μια σχέση
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Οι γυναίκες βαριούνται γρηγορότερα το σεξ σε μια σχέση | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet