Επιμένει ο Κοντονής στο ηλικιακό όριο των 15 ετών για την φυλομετάβαση

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2017

Επιμένει ο Στ. Κοντονής για το όριο ηλικίας των 15 για αλλαγή φύλου -Φωτογραφία: Intimenews
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής από το βήμα της Βουλής επέμεινε στην παραμονή του ηλικιακού ορίου για την φυλομετάβαση στα 15 έτη, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφισουν τη διάταξη.
Ο κ. Κοντονής είπε ότι ήταν αρνητικός στο να κατέβει το όριο ηλικίας από τα 17 στα 15 έτη, αλλά μεσολάβησε η ακρόαση φορέων στην αρμόδια επιτροπή, όπου οι γονείς μετέφεραν συγκλονιστικές μαρτυρίες που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη. 
«Δεν μπορεί αυτό να αφήσει την κυβέρνηση χωρίς πρωτοβουλία. Δεν νομοθετούμε με βάση την ιδεολογία μας και τις ιδεοληψίες μας αλλά για τους πολίτες. 
Επομένως, αυτή η συζήτηση πρέπει να τύχει της ανθρωπιάς όλων μας», είπε ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για ακροδεξιά ρητορική και κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης λέγοντας: «Κλείνει ένας κύκλος νομοθετικών πρωτοβουλιών: σύμφωνο συμβίωσης, ίση μεταχείριση στην εργασία και σήμερα ευελπιστώ ότι οι βουλευτές που αντιλαμβάνονται το μεγάλο καθήκον να αντιστοιχηθούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης και θα το ψηφίσουν».

Επιμένει ο Κοντονής στο ηλικιακό όριο των 15 ετών για την φυλομετάβαση
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Επιμένει ο Κοντονής στο ηλικιακό όριο των 15 ετών για την φυλομετάβαση | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet