Τι δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά;

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά;
Τις περισσότερες φορές, όταν θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά ή να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε, ακούμε να μας συμβουλεύουν γι’ αυτά που πρέπει να κάνουμε.
Ωστόσο, εκτός από όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε, σημαντικό είναι και αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε.
Σίγουρα, ένα σωστό πλάνο διατροφής βασίζεται στην ευελιξία του, αλλά και τη δυνατότητα να μας επιτρέπει μερικές απολαύσεις πού και πού, αλλά υπάρχουν ορισμένα λάθη που πρέπει να σταματήσετε επειγόντως…
Αποφύγετε τα συμπληρώματα
Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα, ακόμα και χάπια, που δεν χρειάζονται συνταγή ιατρού, θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση και υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα. Και αν όλο αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι. Οι πιθανότητες να χάσετε όντως κιλά και να μην υπάρχουν παρενέργειες είναι πολύ μικρές. Σε ό,τι έχει να κάνει, όμως, με το αδυνάτισμα, η ουσία είναι ο προσωπικός μας κόπος.
Πεθαίνετε από την πείνα
Ακούγεται σχεδόν λογικό. Αν δεν τρώω, θα χάσω κιλά. Και, ναι, τεχνικά προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες και μπορεί να δείτε το νούμερο στη ζυγαριά να πέφτει, αλλά αυτό δεν κάνει κάτι για να εξαφανίσει το λίπος σας. Πόσο μάλλον, εφόσον δεν τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με ενέργεια, αρχίζετε να χάνετε μυϊκή μάζα, αλλά ταυτόχρονα βάζετε τον εαυτό σας και σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.
Παραλείπετε γεύματα
Πιο ήπια μορφή του προηγούμενου λάθους, εξίσου αντιπαραγωγική. Αν θέλετε να περιορίσετε το φαγητό σας, τότε μειώστε το μέγεθος της μερίδας σας και φροντίστε τα πιάτα σας να είναι γεμάτα με φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα και όχι με επεξεργασμένα. Ακόμα χειρότερα, το γεύμα που συνήθως κόβει ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτό το λάθος είναι το πρωινό. Αν δεν τρώμε ένα γερό πρωινό, που θα μας γεμίσει με δύναμη, οι πιθανότητες για υπερφαγία λόγω έλλειψης ενέργειας ή/και κακής διάθεσης, αυξάνονται κατακόρυφα.
Κάνετε συγκεκριμένες μόνο ασκήσεις
Πόσες φορές το έχετε ακούσει ή το έχετε πει κιόλας; «Θέλω να χάσω από την κοιλιά, άρα θα κάνω κοιλιακούς». Δυστυχώς για όλους μας, το λίπος δεν καίγεται έτσι. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε από πού χάνουμε λίπος στον οργανισμό μας, αλλά με το να κάνουμε ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση συγκεκριμένων μόνο περιοχών, θα δούμε αρνητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν κάνετε μόνο κοιλιακούς, οι μύες της κοιλιάς θα δυναμώσουν, με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν με μέγεθος, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το λίπος της περιοχής. Πρέπει να γυμνάζουμε όλο μας το σώμα εξίσου.

 iatronet
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά;
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά; | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet