Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα μέσα σε ένα μήνυμα!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα μέσα σε ένα μήνυμα!
Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να καταλάβεις πότε κάποιος σου λέει ψέματα. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που σου δίνουν τουλάχιστον μερικά στοιχεία.
Ο τόνος της φωνής, το κατεβασμένο βλέμμα, η σπασμωδική συμπεριφορά είναι μερικά μόνο από αυτά.
Τα παραπάνω, όμως, ισχύουν μόνο για την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Όταν ο λόγος έρχεται στα γραπτά μηνύματα, τότε τι γίνεται;
Εκεί η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο και σίγουρα το να ανακαλύψεις τα ψέματα φαίνεται ακατόρθωτο!
Μέχρι αυτή τη στιγμή!
Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Cornell συγκέντρωσε στοιχεία και ανακάλυψε ορισμένους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις, αν κάποιος σου λέει ψέματα μέσα σε ένα μήνυμα!
Αφού συγκέντρωσαν μηνύματα 1,703 ατόμων τα χώρισαν με βάση το φύλο, τον αριθμό των λέξεων και το ποσοστό συγκεκριμένων φράσεων και λέξεων που εμφανίζονταν στα μηνύματα.
Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερες λέξεις όταν ψεύδονται. Συγκεκριμένα, τα μηνύματα με ψέματα περιείχαν συνήθως γύρω στις 9 λέξεις, ενώ τα ειλικρινή περίπου 8.
Επιπλέον, εγωκεντρικές λέξεις όπως η αντωνυμία «εγώ» και το κτητικό επίθετο «μου» εμφανίζονταν πιο συχνά σε μηνύματα με ψευδές περιεχόμενο.
Στο στρατόπεδο των ανδρών τώρα τα πράγματα περιπλέκονταν ακόμα περισσότερο, αφού τα μηνύματα που περιείχαν και αληθές και ψευδές περιεχόμενο είχαν περιεχόμενο 7 λέξεων.
Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στα δυο φύλα ήταν οι μη δεσμευτικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν, όπως το «ίσως», «είναι πιθανό» και «μπορεί».
Οι επιστήμονες συμπέραναν, τέλος, ότι οι φοιτητές ήταν πιθανότερο να γράψουν ένα μεγαλύτερο μήνυμα όταν μέσα σε αυτό αναφέρονταν ψεύδη σε σύγκριση με εκείνους που δεν ήταν φοιτητές.
Υπάρχει, όμως, άλλος ένας τρόπος που σε βοηθά να καταλάβεις αν κάποιος σου γράφει ψέματα και είναι και αυτός εξακριβωμένος επιστημονικά.
Σύμφωνα με παρόμοια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Brigham, όταν ο συνομιλητής σου αργεί να πληκτρολογήσει την απάντησή του τότε είναι πιθανότερο αυτή να είναι ψεύτικη.
Και για να είμαστε ακριβείς, οι ψεύτες χρειάζονται 10″ παραπάνω για να πληκτρολογήσουν ένα μήνυμα από τους ειλικρινείς.
Ευτυχώς οι εφαρμογές συνομιλίας στα κοινωνικά δίκτυα μάς επιτρέπουν να ελέγχουμε το πόση ώρα κάνει κάποιος να μας απαντήσει. Έτσι τον ή την έχουμε στο χέρι…
Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα μέσα σε ένα μήνυμα!
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα μέσα σε ένα μήνυμα! | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet