Εγκλωβίστηκαν Έλληνες στο Μπαλί υπό το φόβο έκρηξης ηφαιστείου – Θα φύγουν μέσω θαλάσσης

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2017

Εγκλωβίστηκαν Έλληνες στο Μπαλί υπό το φόβο έκρηξης ηφαιστείου – Θα φύγουν μέσω θαλάσσης
Ο φόβος για ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ, έχει προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου στο Μπαλί, για δεύτερη μέρα, με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να έχουν μείνει εγκλωβισμένοι εκεί. Ανάμεσά τους υπάρχουν και Έλληνες.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε εννέα Έλληνες που επισκέπτονται το νησί, πέντε φεύγουν σήμερα και τέσσερις είναι να φύγουν στις 4 Δεκεμβρίου. Επίσης, έχουμε μία κοινότητα γύρω στους 50 Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο Μπαλί» είπε ο Έλληνας πρέσβης στην Ινδονησία, Γιώργος Δαγορίτης στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος περιέγραψε την κατάσταση στο νησί, καθώς και τον τρόπο που θα γίνει η εκκένωση τη στιγμή που οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί.
«Έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις, εάν χρειαστεί, η εκκένωση θα γίνει μέσω θαλάσσης. Όσοι φεύγουν πάνε σε διπλανό νησί, έχει διεθνές αεροδρόμιο. Η άλλη λύση είναι πάλι δια θαλάσσης, πηγαίνουν στην ανατολική Ιάβα και από εκεί μπορούν να φύγουν για την πατρίδα» τόνισε.
Οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό έως το πρωί της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου.
Πάντως, ο Έλληνας πρέσβης διαβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες στο Μπαλί είναι καλά στην υγεία τους και απολύτως ασφαλείς. «Δεν είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο, μένουν σε ξενοδοχείο και ευελπίστουν να φύγουν το βράδυ δια θαλάσσης» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε: «Το ηφαίστειο είναι 70χλμ. μακριά. Δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο».
Εγκλωβίστηκαν Έλληνες στο Μπαλί υπό το φόβο έκρηξης ηφαιστείου – Θα φύγουν μέσω θαλάσσης
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Εγκλωβίστηκαν Έλληνες στο Μπαλί υπό το φόβο έκρηξης ηφαιστείου – Θα φύγουν μέσω θαλάσσης | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet