Ζέτα Μακρυπούλια: Στο θέατρο με τον κολλητό της [pics]

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2017

Ζέτα Μακρυπούλια: Στο θέατρο με τον κολλητό της [pics]

Αγαπά το θέατρο. Όχι μονο να παίζει αλλά και να απολαμβάνει παραστάσεις συναδέλφων της. 

Η Ζέτα Μακρυπούλια όταν δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις επιλέγει συχνά σαν έξοδο το να βλέπει παραστάσεις. Ειδικά όταν σε αυτές πρωταγωνιστούν φίλοι της όπως στο "Προς Ελευσίνα" όπου παίζει η Μαρία Καβογιάννη.

Η Ζέτα Μακρυπούλια βρέθηκε στο Θέατρο Τέχνης παρέα με τον κολλητό της Γιώργο Διδασκάλου. Μετά το τέλος της επίσημης πρεμιέρας βρέθηκαν στα παρασκήνια για να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές. 

Εκτός από την Μαρία Καβογιάννη συμμετέχουν στην παράσταση οι Γιάννης Κοκιασμένος, Δημήτρης Δρόσσος, Μαρία Μαμούρη, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος καθώς και σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης.

Για το έργο
Το “Προς Ελευσίνα” , έργο της ώριμης περιόδου του Παύλου Μάτεσι, ξεδιπλώνει το μυητικό ταξίδι μιας οικογένειας, που αναλαμβάνει να επιστρέψει την νεκρή Μητέρα στην Πατρίδα της. 

Γραφή εικονοπλαστική, αντλεί τα σύμβολά της από την τελετουργία των Ελευσίνιων Μυστηρίων, από τον κόσμο της παγκόσμιας μυθολογίας, από τα παραδοσιακά ήθη κι έθιμα και ζωγραφίζει έναν κόσμο όπου ποίηση και όνειρο μπλέκονται μέσα στην πραγματικότητα. 

Στο έργο του Μάτεσι, η κάθοδος στον Άδη είναι η ανάληψη στο φως και στη γνώση. Οι ήρωες του έργου «πορεύονται με αντοχή κι ανάγκη προς Ελευσίνα», αφήνονται στα μυστήρια του θανάτου, ώσπου κερδίζουν αυτό το θαύμα που λέγεται Ζωή. 

Η πρώτη παρουσίαση του “Προς Ελευσίνα” έγινε το 1995 στο BITEF (Διεθνές Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Θεάτρου, Βελιγράδι) και στο Θέατρο Ατελιέ-212, Βελιγράδι, σε σκηνοθεσία Μπρανισλάβ Λέτσιτς. 


Στην Ελλάδα, ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1995, ωστόσο λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα του, αποκηρύχθηκε από τον συγγραφέα. Τελευταία φορά, παρουσιάστηκε το 1997 στο Ανοιχτό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη. 

Είκοσι χρόνια μετά, η σκηνή του Θεάτρου Τέχνης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αυτό το εμβληματικό ταξίδι. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Μαρία Καβογιάννη, που επιστρέφει 30 χρόνια μετά την αποφοίτησή της, στο θέατρο Τέχνης.
 

Δες φωτογραφίες από την έξοδο της Ζέτας Μακρυπούλια στο θέατρο:tlife.gr
Ζέτα Μακρυπούλια: Στο θέατρο με τον κολλητό της [pics]
Epirusblog Gr
5 of 5
Περισσότερα για
Ακολουθήστε μας στο facebook:

Μοιράσου το

Ζέτα Μακρυπούλια: Στο θέατρο με τον κολλητό της [pics] | Treloi.eu | Τα καλύτερα του Internet